Reisbegeleider

Cambodja: "The Kingdom of Wonder"

Dit wonderland heeft mijn hart gestolen.

Omdat Cambodja zo’n verborgen parel is, maak ik je graag wegwijs. 
Als reporter ben ik vertrouwd met de grootste schat die dit land te bieden heeft: de mensen.

Het is een ruwe diamant, authentieker dan Thailand en met de liefste mensen die je ooit ontmoet hebt. 

tourguide four faces

Chak to muk (4 gezichten)

Nee, Cambodja is niet de meest evidente bestemming. Maar dat maakt het net spannend! Ontdek strand, bergen, natuur, cultuur, ontspanning en inspanning.

tourguide detailed plan

Cambodja op maat

Ik kan een detailplan voor je maken of reisadvies geven. Jij kiest welk aspect van het land je wil zien. En met welk budget: van backpacker tot luxebeest en alles daartussen.

tourguide when to go cambodia

Wanneer is de beste tijd?

Ontloop de Europese winter tijdens ons droogseizoen (december tot maart). Maar hier is altijd iets te beleven. Het waterfestival in november of Khmer nieuwjaar in april

tourguide cambodja over de grens vietnam

Over de grens

In maart 2020 begeleidde ik een groep blinden door Vietnam. Dankzij mijn ervaring als radiomaker kan ik deze mensen een beeld geven van wat ze met eigen ogen niet kunnen zien.

Aanbevelingen

Nieuwste foto's van Instagram

Vandaag kijk ik even naar de buren in Thailand, wa Vandaag kijk ik even naar de buren in Thailand, waar vijf jaar geleden de populaire koning Bhumibol overleed. Een aflevering over mijn aanhouding in Bangkok, aanhoudend straatprotest en een Pinguïn. Luister via link in bio.
Vandaag in "Het is ochtend in het Avondland": het Vandaag in "Het is ochtend in het Avondland": het belang van leeftijd in de Cambodjaanse cultuur. Hoe ouder je bent, hoe meer repect je krijgt. 
Luister via link in bio. Delen is lief ;)
Aflevering 5 van "Het is ochtend in het Avondland" Aflevering 5 van "Het is ochtend in het Avondland", met het vervolg van mijn avonturen in Sihanoukville. Daar rijd je vandaag over een netwerk van statige maar zielloze lanen, die griezelig spic en span zijn. Luister via link in bio. Delen is lief ;)
Een plek die zonder meer teloorgang uitademt, is S Een plek die zonder meer teloorgang uitademt, is Sihanoukville, in het zuiden. 
Luister naar "Hoogmoed en verval aan de zee", aflevering 4 van mijn podcast over Cambodja via link in bio. Delen is lief;)
Siem Reap en Angkor Wat liggen er verlaten bij. Do Siem Reap en Angkor Wat liggen er verlaten bij. Door de pandemie komen er geen toeristen meer naar het beroemde tempelcomplex. En dus ook niet naar de stad er vlakbij. Luister naar de derde aflevering van mijn podcast "Het is ochtend in het avondland" via link in bio. Delen is lief ;)
Aflevering 2 van mijn podcast over Cambodja: "Als Aflevering 2 van mijn podcast over Cambodja: "Als het stof is gaan liggen". Luister via link in bio. Delen is lief.
Aflevering 1 van mijn podcast "Het is ochtend in h Aflevering 1 van mijn podcast "Het is ochtend in het avondland"
In 2016 ben ik verhuisd van Brussel naar Cambodja. Nu ben ik “Te ver gekomen om terug te gaan”
Luister via link in bio. Delen is lief ;)
Morgen is het zover! In "Het is ochtend in het avo Morgen is het zover! In "Het is ochtend in het avondland" vertel ik vanaf september persoonlijke verhalen over mijn nieuwe thuisland Cambodja. Met een mix van vertedering en verwondering kijk ik naar de snel veranderende samenleving in dit boeiende ontwikkelingsland. Meer info via link in bio
“Kris Janssens werkt al vier jaar als reporter i “Kris Janssens werkt al vier jaar als reporter in Cambodja. Hij is echt van het land gaan houden.”
Op 17 oktober zendt Canvas mijn documentaire over Cambodja uit. Meer info op mijn website (link in bio) #canvas #vranckx #denomaden

Cambodjanen zien je graag!

Cambodja heeft prachtige tempels, maar je kent het land pas écht als je de mensen ontmoet. 

Of je graag een school bezoekt, interesse hebt voor religie en kunst of liever ondergedompeld wordt in het (gay) nachtleven… jij bepaalt de accenten van jouw reis én kiest jouw budget.

CONTACT

Stuur me een berichtje en ik beantwoord graag al je vragen.

Liever direct een e-mail sturen? Dat kan ook:
krisjanssens.cambodia@gmail.com