Reisbegeleider

Cambodja: "The Kingdom of Wonder"

Dit wonderland heeft mijn hart gestolen.

Omdat Cambodja zo’n verborgen parel is, maak ik je graag wegwijs. 
Als reporter ben ik vertrouwd met de grootste schat die dit land te bieden heeft: de mensen.

Het is een ruwe diamant, authentieker dan Thailand en met de liefste mensen die je ooit ontmoet hebt. 

tourguide four faces

Chak to muk (4 gezichten)

Nee, Cambodja is niet de meest evidente bestemming. Maar dat maakt het net spannend! Ontdek strand, bergen, natuur, cultuur, ontspanning en inspanning.

tourguide detailed plan

Cambodja op maat

Ik kan een detailplan voor je maken of reisadvies geven. Jij kiest welk aspect van het land je wil zien. En met welk budget: van backpacker tot luxebeest en alles daartussen.

tourguide when to go cambodia

Wanneer is de beste tijd?

Ontloop de Europese winter tijdens ons droogseizoen (december tot maart). Maar hier is altijd iets te beleven. Het waterfestival in november of Khmer nieuwjaar in april

tourguide cambodja over de grens vietnam

Over de grens

In maart 2020 begeleidde ik een groep blinden door Vietnam. Dankzij mijn ervaring als radiomaker kan ik deze mensen een beeld geven van wat ze met eigen ogen niet kunnen zien.

Aanbevelingen

Nieuwste foto's van Instagram

Heb je de voorbije maanden een aflevering van de p Heb je de voorbije maanden een aflevering van de podcast gemist? In zes minuten tijd krijg je hier een overzicht van het eerste seizoen “Ochtend in het Avondland”. Luister naar Aflevering 18 "Van alles wat" via link in bio.
Prettig eindejaar en veel liefs voor 2022! Prettig eindejaar en veel liefs voor 2022!
Cambodja is een boeddhistisch land, maar het geloo Cambodja is een boeddhistisch land, maar het geloof is breder dan het verhaal over Boeddha. Zelfs de sfeer van Kerstmis is voelbaar tot hier. Luister naar Aflevering 17 van "Het is ochtend in het Avondland" via link in bio.
Het lukt mij intussen aardig om me uit de slag te Het lukt mij intussen aardig om me uit de slag te trekken in het Khmer, de Cambodjaanse taal. Ik word er beter en beter in, al zeg ik het zelf, maar ik krijg nog vaak verbaasde blikken. Luister naar Aflevering 16 "om woorden verlegen" via link in bio.
Ik beperk mij in Cambodja tot observeren en beschr Ik beperk mij in Cambodja tot observeren en beschrijven van wat ik rond mij zie, zonder hier iets aan de samenleving te willen veranderen. Maar dit land trekt verschillende soorten expats aan. Luister naar Aflevering 15 "Mijn epertise als expat" via https://kris-janssens.com
Hoe hard ik ook mijn best doe, ik zal hier altijd Hoe hard ik ook mijn best doe, ik zal hier altijd ‘Barang’ blijven – vreemde. 
Luister naar aflevering 13 "Dicht op de huid" over integratie en huidskleur via link in bio.
Het droge seizoen nadert en dat betekent ook dat e Het droge seizoen nadert en dat betekent ook dat er binnenkort weer trouwfeesten aankomen. Luister naar podcast Aflevering 12 "Trouw aan de seizoenen", via link in bio
Cambodjanen kunnen berusten in hun lot, en dat is Cambodjanen kunnen berusten in hun lot, en dat is een positieve eigenschap, maar soms zouden ze wat meer ambitie mogen tonen. Luister naar Aflevering 11 van mijn podcast "Zorgen voor morgen" via link in bio.
Als ik het even niet meer weet, ga ik hier aan de Als ik het even niet meer weet, ga ik hier aan de straatkant zitten. 
Luister naar "Waarheen leidt de weg?", aflevering 10 van mijn podcast, via link in bio.
Ik ben jaloers op de fiere eigenwaarde van de Camb Ik ben jaloers op de fiere eigenwaarde van de Cambodjanen. Ze kunnen het leven recht in de ogen kijken, met een blik van “kom maar op met je tegenslagen”. Luister naar de podcast  aflevering van deze week via link in bio

Cambodjanen zien je graag!

Cambodja heeft prachtige tempels, maar je kent het land pas écht als je de mensen ontmoet. 

Of je graag een school bezoekt, interesse hebt voor religie en kunst of liever ondergedompeld wordt in het (gay) nachtleven… jij bepaalt de accenten van jouw reis én kiest jouw budget.

CONTACT

Stuur me een berichtje en ik beantwoord graag al je vragen.

Liever direct een e-mail sturen? Dat kan ook:
krisjanssens.cambodia@gmail.com